Чому відновлені шини

Завдяки останнім сучасним технологіям, одна відновлена ​​покришка «проходить» півтори - дві довгі пробігу нової покришки. Для скептиків є таке пояснення: 
- після першого відновлення автошина придатна абсолютно для будь-яких умов експлуатації . 
В Європі дозволено застосування відновлених автошин на всіх осях автомобілів і автобусів, включаючи і рульову вісь; 
- після другого відновлення - для регіональних перевезень (місто, область); 
- після третього відновлення - для будівельної техніки, сміттєвозів та іншої аналогічної спецтехніки. 
Окремо слід зауважити, що авіашини можуть відновлюватися до 12 разів. Ще на стадії проектування нових автопокришок закладатися можливість їх відновлення. Ресурс каркаса автопокришки становить 350 - 400 тис. Км. Як відомо, протектор покришки, який зношується, становить лише 20% вироби. У той же час, що залишилися 80% автошини в процесі експлуатації залишаються практично без змін. Таким чином, замість покупки нової покришки, досить відновити зносилася протектор.

Гарантійний термін експлуатації відновлених покришок становить 50000 - 60000 км, а реальний пробіг може становити 100000 - 150000 км. Автомобілі, «взуті» в відновлену гуму, успішно витримують важкі дорожні умови експлуатації, складні повороти, різке гальмування і настільки ж різке збільшення швидкості руху. Ставить крапку в даному пункті одна важлива деталь, що дала життя такої технології. Йдеться про фінансову доцільність подібного методу. У світі з кожним роком зростає споживання відновлених шин і за статистикою, останнім часом, продажу відновлених шин перевершують продажі нових шин. Ще одним плюсом наварки є екологічний аспект. Щоб виготовити нову покришку потрібно 80л нафти, а наварні - 7л.  У зв'язку з цим, існує думка, що незабаром Євросоюз може зобов'язати компанії-виробників шин випускати наварні гуму поряд з новою. Відновлена покришка обходитися значно дешевше нової, разом з тим її характеристики, завдяки використанню в процесі відновлення бігової доріжки шини сучасних матеріалів, не поступаються , а іноді і перевершують характеристики нової автошини. <br> У компанії Michelin, наприклад, відновлені автошини під маркою Remix коштують дорожче нових автошин Kormoran (підгрупа Michelin), що, в свою чергу, підтверджує високу технологічність і надійність відновлених автошин, а також перевага якісно відновлених автошин над більш дешевими (Kormoran, Matador, Barum, Sava).

Одним з основних чинників в досягненні збільшення терміну служба автошини є її обслуговування. Діагностика тиску, видалення сторонніх предметів з бігової доріжки, проведення своєчасного і кваліфікованого ремонту.